Barris de El Tarlà

23 d’abril, 2008

MONTSERRAT ROIG

Montserrart Roig i Fransitorra va nèixer el 13 de juny del 1946 al barri de l'Eixample de Barcelona; era filla de Tomàs Roig (esciptor i advocat) i d' Albina Fransitorra (defensora d'idees feministes).
Montserrat Roig va ser una escriptora i periodista Catalana marcada per les idees d'esquerres i la defensa dels drets de la dona.
L' escriptora era llicenciada en filosofia i lletres i és uns dels noms més representatius dels escriptors que es van iniciar literàriament a finals dels seixanta.

Montserrat Roig es va donar a conèixer amb"Molta roba i poc sabó", obra amb la qual va obtenir el premi Víctor Català 1970.
Al 1976 va ser guanyadora del premi Sant Jordi amb la novel.la "El temps de les cireres".
A més, també va fer alguna traducció i alguna incursió en el teatre, en l'assaig i en altres gèneres. Les seves obres s'han traduit a 11 idiomes.

L' escriptora es va professionalitzar desde molt jove en el periodisme i va treballar en la revista Serra d'Or, on va realitzar diversos reportatges. També va col.laborar amb diaris i revistes com Tele-exprés, Destino ... i en la realització de guions d'alguns documentals per TV. Espanyola.

Montserrat Roig va morir el 10 de novembre de 1991 a causa d'un càncer de pit.

Montserrat Roig va escriure "L'Alè poètic de Mercè Rodoreda".

Alexandra Balea 6è
Vitoria Barbosa 5è
Sílvia Font 5è
Emily Valverde 5è
Rebekka Queralt 5è
CEIP. Marta Mata